“Oysa cok kucukken kesmiştim saclarımı toprağa ekmiştim uclarını yeni bir ben cıksın diye”
Buyuyup kendimizi bulmak istedikce gecmişe, cocukluğa doneriz. Anlarız ki orası bırakılmaz. Bizi var eden ne varsa te­meli orada atılmış. Şimdi duşuyorsak celmesi cocuklukta takılmış. Bazıları ucu bucağı olmayan bu kendini bulma yolculuğuna kalemlerini yoldaş eder. Kalpten fazla uzaklaşamaz, biraz uzaklaşacak olsalar ne yapacaklarını şaşırırlar. Kalp de şaşırır kalem de. İleri geri sarar kaset, cocukluğa varır o kalem, anneye başını okşatır, şefkati ceker ciğerlerine, babaya sarılıp gulumser sıcacık; ilk kez Âşık olduğunu en guzel o kalem anlar, kalbindeki kuşla en iyi o dertleşir; cunku koparılmak dalda değil kokte başlar.
İşte Cansu Turedi’nin kalbinden kalemine akan kelimeleriyle vucut bulan, okudukca dingin bir muziğe donuşen ilk kitabı Duşmek Baladı kucuk bir cocuğun merhametiyle kalbinizi okşayacak, savrulmaktan yorgun duşmuş ruhlarınıza iyi gelecek.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Duşmek Baladı Yazar: Cansu Turedi Yayınevi: Kusurat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056882562