1850’li yılların Kafkasya’sında, farklı sosyal sınıflara ait iki gencin aşk icin verdikleri eşsiz mucadelenin romanı…
Albina soylu bir ailenin kızıdır, Jan ise kole sınıfına mensup asi bir genc... Mevcut sistemde var olan butun koşullar onların bir araya gelmelerini imkÂnsız kılar. Jan kole olarak yaşayamayacağı bir aşkı geride bırakır, ozgurluk vaat eden Kafkas savaşlarına katılır. Albina olduğunu sandığı buyuk aşkını kalbine gomer, kendi sınıfından biriyle evlenmek zorunda kalır. Ancak buyuk sevdaların seyri farklıdır; sanki ilahi bir guc onları korur kollar, oyle ki zorlu kader bile sonunda dize gelir.
Jan, Sen gittiğinden beri dağ golleri gibi suskun kaldım. Konuşsam da kelimelerim toz zerreleri gibi dağılıyor. Işığı, renkleri, kelebekleri, cicekleri, her şeyi beraberinde goturdun, artık hicbirini goremiyorum. Nerde benim masmavi goğum, pembe bulutlarım, mor purenlerim nerde? Hic mi geriye bir şey bırakmadın? Bilsen gunleri oyle zor surukluyorum ki, hayat onumden bulanık bir dere gibi akıp geciyor, her bir gun sırtımda buyuyen bir kambur gibi. Akşamları penceremi acıp ruzgÂra ismini fısıldıyorum. Beni duyuyor musun?
Sonsuza dek senin Albina…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Karlı Dağın Aşıkları Yazar: Sevim Reşat Yayınevi: Altın Kitaplar Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789752125117