TAHİR ABACI’nın ucuncu romanı olarak ilk kez 1999’da yayımlanmış olan İKİNCİ ADIM,
1969 yılında bir Anadolu şehrinde, bir grup genc insanın, donemin toplumsal uyanış surecinden etkilenişlerini, aşkta, siyasette, sanatta yeni adımlar atmaya hazırlanmalarını konu edinmektedir. Toplumsal mucadeleler, sınıfsal farklar, siyaset ve sanat arasındaki dar kapı, platonik aşklar ve tensel kazalar, metropollerle tanışma, daha ilk adımlarda tasarımlardan farklılığını ortaya koymaya başlayan hayatın bin bir yuzu ve ilk gencliğin o bir daha ele gecmez heyecanları... Akıcı ve renkli anlatımıyla bir solukta okunan ama bir doneme dair ayrıntılı tanıklığıyla derinleşen bir roman.
“Tahir Abacı, 1960'lara sevecen fakat eleştirel bir gozle bakıyor; o donemi yaşamamış olanlara cok şey oğretebilir İkinci Adım. Tahir Abacı, Turkce'yi ustalıkla kullanıyor; romanı okumaya başlayınca elinizden bırakamıyorsunuz. Tahir Abacı'nın romanını keyifle okuyabileceğinizden, gecmiş bir doneme yararlı (ve eleştirel) bir yolculuk yapacağınızdan emin olabilirsiniz.” (Fethi NACİ - Cumhuriyet Kitap, 1999)

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İkinci Adım Yazar: Tahir Abacı Yayınevi: İkaros Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 19,5 x 13,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786055717773