Kendi kucuk dunyasında kelimenin tam anlamıyla yuvarlanıp giden, yaprak ucsa gulen bir kızdım ben. Ufak tefek duşler kurardım uyurken… Ancak ne yazık ki hayat her zaman izin vermiyordu yaşamda istikrarlı olmaya.
Duşlerimin kaybolduğu, guluşlerimin silindiği bir donemde, aşkın o sihirli gucu tuttu ellerimden. Bir Asyalının derin cekik gozleri şifa olurken titreyen kalbime, başkentin gri sokakları umut koktu yeniden.
Bir sure aşk konuşuldu Kızılay'ın oynak kaldırımlarında. Golgelerimize bakınca, tek goze carpan aramızdaki otuz santimlik boy farkı olsa da… Biz bundan cok daha fazlasıydık aslında.
Bu, benim hikÂyem… Ve hikÂyemin kahramanı bir Koreli.
"Bir dakika bekle, hemen geliyorum!" diyerek yanımdan ayrıldı. Yaklaşık on dakika ayazın orta yerinde bekledim gozlerden kaybolan ve cantasını bana emanet eden adamı. Geldiğinde elinde iki bardak kahve vardı. Elime tutuştururken ince ince mırıldandı.
"Bu akşam kahve icmek istemediğini biliyorum. Bu, ellerini ısıtmak icin."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 378
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Kitap Adı: Kore'deki Catı Katımdan Sesleniyorum Yazar: Didem Duygu Demir Editor: Nilufer Savaşer Nişli Yayınevi: Ephesus Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059232449