"Ali Ozenc Cağlar'ın oykulerinde başarılı bir anlatım, başarılı ruhsal analizler var." Dursun Akcam "Bir bakıma, yurdunun zorluklar icindeki durumunu yazıyor Ali Ozenc. Almanya'nın sokaklarında, birahanelerinde, gurultulu mahallelerinde savrulan insanları betimlerken yurdunun durumunu, onların duşlerini anlatırken, yurdunun kurtuluş duşlerini de dile getiriyor..." Fakir Baykurt "Ali Ozenc Cağlar'ın şiirlerini, oykulerini okurken, iki ayrı yakaya ayak basan bir koprunun ustunde yuruduğunuzu sanıyorsunuz. Bu kopru, bir yakasından busbutun ayırmış değil sizi; obur yakasına da ulaşmış değil. Sesler, imgeler, esintiler arasında bir yuruyuşe tanık olduğunuzu duşunuyorsunuz daha cok..." Kemal Ozer "Gerek duygusu gerek yaşam deneyimleriyle emekci yazar olarak gelişmenin olanaklarını taşıyor Cağlar. Ali Ozenc Cağlar, hayatın tanımını, "Toprağında kan sızmayan bir dunyanın ozlemiyle arıyor. Yazarlığa olan ictenliği, oz toprağında gelişen bir tohum gibi..." Nihat Behram İnceliklerin, yitip gitmekte olan değerlerin, insani olanın peşinde butun urettikleriyle romanlarının, şiirlerinin ve oykulerinin merkezine, "insan sevgisi"ni oturtur Ali Ozenc. Ayten Mutlu Omrunun coğu yıllarını yurtdışında gecirmiş olan ve şiire gercekten emek vermiş değerli dost Ali Ozenc Cağlar'ın yoğunluk ve emek iceren yeni yapıtı Cağdaş Tragedyalar beni ta eskilere, şiirde kanat alıştırmaları yaptığım yıllara goturdu. Dort bolumde kurgulanan Cağdaş Tragedyalar mitolojik gondermeler ve tek şiir olmanın handikaplarını da aşma anlamında onemli bir kitap. Kitabın ilginc arka kapak deseni de Nesrin Başer Cağlar'a ait. Huseyin Alemdar
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 262

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Artshop Yayıncılık
Kitap Adı: Sular Kuruyunca Yazar: Ali Ozenc Cağlar Yayınevi: Artshop Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059668316