Turk fikir, bilim ve sanat hayatının onde gelen kişilerinden bazılarıyla yapıp yayınlamak imkÂnı bulduğumuz mulÂkatlar umduğumuzdan da buyuk ilgiyle karşılandı. Eksik olmasınlar, sevgili okurlarımızın ve dostlarımızın gosterdikleri ilgi kimi zaman goz yaşartıcı dereceye vardı.
Bazı yazılarımız kimi oğretim uyelerince “Edebiyat kitaplarına roportaj orneği olarak girecek derecede başarılı ve guzel” olarak nitelendirildi. Kimisi de: “İlk defa yanlışsız bir roportajımın cıktığını goruyorum”, bazısı da “Bizim hocayı ne guzel anlamış ve ne guzel de anlatmışsın” dedi. Hamdi Mert hoca “sayın Aydil Erol nefis bir buluşla ve hayal-kurgu tarzında Mehmet Akif’le mulÂkat yapmış. Bu mulÂkat okunmalı... Akif’in bu millete aşk derecesindeki bağlılığı; Kuran’ı yorumu; İslÂm anlayışı; “Batı”ya bakışı ve inkisarları, hayal kırıklıkları yeniden hatırlanmalı diye duşunuyorum.” Aynı roportajda gecen, Âkif’in “Turkluğe hic kimsenin horozlanmasına tahammul edemem” sozleri buyuk bir yankı buldu: Kimi yazarlar yazılarında, kimi hatipler konuşmalarında kullandılar. Sık sık, “Falancıyla niye goruşmedin?..”, “FilÂncıyla da konuşsan nasıl olur?” gibi sorularla da karşılaştık. Bu soruların hepsi de yerinde, hepsi de haklıydı.
İlgili kişilerin tatlı bir hulya gibi, renkli bir ruya gibi emsalsiz şahsiyetlerinden oturu, birkac yazımıza da roportaj ozelliği taşımamasına rağmen zevkle yer verdiğimizi soylemezsek kendimizi eksik konuşmuş sayacağız.
“Az soyle, oz soyle; bir hoşca soz soyle” oğudunu dinleyip yazımızı noktalarken, ilgi gosterenlere gonuller dolusu teşekkurlerimizi sunuyor, hepsini saygılarla selÂmlıyor, okuyucuyu da yazılarla baş başa bırakıyoruz.
-Aydil Erol-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bam Teli Yazar: Aydil Erol Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 Barkod: 9786052068540