Senin haberin yok, beni bir akşamustu vurdular gozlerinin ustunde kirpik diye duran oklar... Ayrılmadan az once yanağıma koyduğun veda busenle yanıyor hÂl yanaklarım. Bilsen yokluğun kadar coğaldı icimde sancılar. Oysa sen yanımdayken, şimdi uzak olan ellerin kadar uzaktılar. Yoksun. Ustelik haberin de yok, gittiğin uzaklar kadar ozledim seni. Sessiz cığlıklar atıyorum peşin sıra. Dinlediğim butun şarkılar kırılgan. Bir kez olsun, gece rengi gozlerine bakıp da soyleyemediğim “Seni seviyorum” cumleleri suskun. Belki bir ruyaydı seninle yaşananlar, belki oncesinde de yoktun. Ama vardın biliyorum... Adın dudağımda bir dua, yokluğun inadına isyan... Gozlerin her aklıma duştuğunde, yağmurlar yağıyor yureğime, kasırgalar kopuyor Goğsumun “SEN” diye atan yerinde. Bir hayal olsaydın; bir hayale bu kadar yanmazdım.. Ah be guzel gozlum, sonsuz bir ozlemin tam orta yerinde bir kez olsun opmediğim gul dudaklarına inat, sensizlikten catlayan dudaklarımla hasretinden yandığım yeter. Bir kez olsun “Gel” de. Sana gelen yolları ciğneyip geleceğim şehre akşam coktuğunde. Senin de gozlerin hayalimi ararsa! “Ozledim” de yeter. Bil ki o gun, Sensizlikten firar edeceğim. (Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Sensizlikten Firar Edeceğim Yazar: Emin Akduman Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051806112