"Ben o sırada hayatın ne olduğunu kendime soruyordum tabii. Haraptarlı Nafi'nin sozunu de anımsayarak soruyordum kendime. Kucukken ben, her sabah evin onunden sığır surusu gecerdi, corak topraklara doğru. Ardından bir toz bulutu yukselirdi havaya! Bana sorarsan hayat budur, toz bulutu! demiştim de, ağzını gizemli bir mağara gibi acıp gulmuştu Nafi. Sanki daha iyi bilirmiş gibi benden! Guluşu carpmıştı, karşısında kaya gibi duran beni. Sonra dunya nedir diye de sormuştum bir vakit. Boyle sacma sorularla gunumu gun ediyordum tabii ben! Donup donup dokunmadan duramadığım ama dokunduğumda da bin pişman olduğum, habire kanattığım, kanatınca da pişman olduğum sonra yaranın peşi sıra alnımın tam orta yerine şahane bir surette kurulan, kahverengi surete bakıp bakıp, eyvÂh! dediğim yara var ya! Hah, bak işte o da dunya! Başımdan gecen dunya budur, dedim Nafi'ye buna da guldu, sen ne bilirsin evlat der gibi guldu. Sanki kendisi pek bilir gibi! Aldırış etmedim ben ona, nasıl olsa herkesin anladığı bir olmaz dedim, dunyadan ve hayattan!" (Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kış Tutulması Yazar: Ayşe Aldemir Yayınevi: Buyuyenay Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059268714