Bazen sadece gitmek istersin…

Şimdi geriye donup bakıyorum da annemin elini tutarak yurumeyi, elini tutarken yureğine sarılmayı, babamla

gecirdiğim hafta sonlarını ve hic kırılmayacak sandığım oyuncaklarımı... Dumduz yol varken tumsekten yurumeyi ozledim ben. Annemin “Oğlum duşeceksin.” derken sesindeki telaşını ozledim. Taşlardan kaleler yaptığımız futbol maclarını ozledim. Herkesin oynadığı fakat kimsenin kaybetmediği oyunları... Korebe oynarken o an orada bulunan herkese guvenmeyi ozledim. Şimdilerde gozlerim acıkken bile guvenemiyorum insanlara. Cocukluğumu ozledim, menfaat gozetmeden duşunmeyi... Kotuluk namına hicbir şey bilmeyecek kadar cahil olduğum gunleri ozledim. Buyumek isteyecek kadar saf olduğum gunleri...

"Umutları vardı, gercekleşmek icin can atan. Fakat umut dedikleri, gozlerimiz acıkken gorduğumuz ruyalardır. Hem de oyle ruyalar ki yanlarında kÂbusların masum kaldığı. Zira kÂbuslar, uyandığında kurtulduğun ruyalardır. Umutlar ise, uyandığında başlayan kÂbuslar…"

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Hasbelkader Yazar: Fatih Yağcı Kapak Uygulama: Yasin Oksuz Editor: Buşra Kanoğlu Yayınevi: İndigo Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059144872