Akılcı Cesaret, klasik roman yapısını kesinlikle yıkmaya calışan değil ancak fantastik nitelikleriyle aşkı, felsefeyi ve siyaseti işleyen, yer yer erotizmin dokusunu lifleyen bir eser…Hızlı gecişlerin zaman zaman okuyucuyu zorlayabileceğini bilsem de romanı tekrar gozden gecirirken bu durumun esnek bir duşunce yapısına sahip insanlar tarafından doğal karşılanabileceğini hissediyorum. Romanı salt bir fantastik olay cerceve etrafında dondurmek yerine, duşunceye ve duyguya daha ağırlıklı yer vermeyi sağlayabilmek ana sebeplerimden biriydi. Var olan sistemi sorgulayan, varlığımızı belirleyen eksiğe başkaldıran okuru sevindirebilecek bu eser asla kendi oz duşuncelerimi empoze etmeye yonelik değildir. Şunu belirtebilirim ki kendi hayatımdan izler taşıyan bu romanda hicbir karakteri kendimle veya romanımı ithaf ettiğim kadınla “doğrudan” ozdeşleştirme cabası gutmedim.Belirli bir duşuncenin doğruluğunu gostermeye calışırken karşıtlıklardan yararlandım. Altını cizdiğinizde bu duşunce kesinlikle bu romanın ana fikridir denebilecek bir roman yazmadım. Bunun yerine ceşitli olguların hakikiliğini gostermeye calıştım. Romanın iki uc ismi Betul ve Devrim… Kendinize hangisi haklı diye bir soru yonelttiğinizde bu romanın hic başlamadığını ve bitmeyeceğini duşunun. Bu, yalnızca kucuk bir şifre. Ancak bir haklı varsa o da sınırlanmış hayatına başkaldıran Devrim’dir…
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Akılcı Cesaret Yazar: Barkın Can Topcu Yayınevi: Kurgu Kultur Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059257465