"Dostoyevski'nin yarattığı suclulara, cılgınlara… bambaşka bir gozle bakarız. Bu kotu insanları sevdiğimizi, icimizde onlara yakın bir şeyler bulunduğunu anlamak, tekinsiz ve tuhaf bir etki bırakır." --Hermann Hesse-
"Benim bir şeyi oğrenmem, hem de ivedilikle oğrenmem gerekiyordu. Herkes gibi ben de bir bit miyim, yoksa bir insan mıyım?" Dostoyevski'nin karanlık kahramanı Raskolnikov'un sorduğu bu sorudan doğan Suc ve Ceza, insan ruhunun, hem koşe bucağında orumcekler gezinen dar bir odaya, hem de goz alabildiğine uzanan bir Sibirya ovasına donuşebileceğini gosteriyor.
Dostoyevski'nin dunyasına girmek icin ideal bir başlangıc noktası olan, Rusca aslından cevirisiyle sunduğumuz Suc ve Ceza'nın ortaya attığı bilmece bugun de bize eşlik etmekte: Kimdir her sabah bıkkınlıkla yatağından kalkan, gun boyu ateşler ve sanrılar icinde sokakları adımlayan ve akşamları tekrar bıkkınlıkla yatağına donen?
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 744
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: İthaki Yayınları
Kitap Adı: Suc ve Ceza Yazar: Fyodor Mihaylovic Dostoyevski Kapak İllustrasyonu: Fatma Suleymanoğlu Yayın Koordinatoru: Tuğce Nida Sevin Yayına Hazırlayan: Selcuk Aylar Kapak Tasarımı: Şukru Karakoc Yayınevi: İthaki Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053756002