"İlhan'ın kitabı, bir yanıyla anı, kurgusuyla roman, gerceklere dayanmasıyla bilimsel calışma ozelliği gosteriyor. Bu iki ozelliğin birleşmesiyle somutlaşmış, inandırıcılığı ve anlaşılırlığı artmış bir yapıtla karşılaşıyoruz. Grevden Donenin! bir donemin isci sınıfına ve sendikacılık hareketine sevecen bir yaklaşımla ışık tutuyor. Bunu başarabilmek, ancak insanın yaşamının onemli bir bolumunu o ilişkiler icinde gecirmesiyle, sınıfsal bakış sahibi olmasıyla mumkundur."
-Yıldırım Koc, ODTU İktisat Bolumu, Oğretim Gorevlisi-

"Celal İlhan'ın Grevden Donenin! adlı anı kitabı, 1965'ten beri icinde yaşadığım, coğunca aralarında olmaktan onur duyduğum, son yıllarda ise han-hamam edinme, koltuğunu kaptırmama mucadelesine indirgenen Turk sendikacılığını, yeni bastan duşunmeme, irdelememe neden oldu. Buyuk acı duydum. İlhan'ın destansı dilinde/anlatımında ete kemiğe burunen, satılmak nedir bilmeyen o yiğitler; işciler, isci temsilcileri, bas temsilciler, gozu kara sendika başkanları neredeler simdi, nasıl eritilip muma cevrildiler? Yaşadığım tum duş kırıklıklarına rağmen, o guzel gunlerin bir gun geri geleceğine, iscilerin ve sendikalarının ozgur, ozgun ve guclu bicimde ulke yonetimine el koyacağına inanmak istiyorum. Bu nedenle, iscilerin ve namuslu sendika yoneticilerinin Grevden Donenin! Kitabını ozumseyerek, altını cizerek okumalarını oneriyorum."
-Engin Unsal, Girne Amerikan Universitesi, Oğretim Uyesi-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 182

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Kaynak Yayınları
Kitap Adı: Grevden Donenin! Yazar: Celal İlhan Yayınevi: Kaynak Yayınları Dil: Turkce Barkod: 9786051820309