"Deniz'i aşk sanmıştım onceleri. Yanılmışım. Ağır bir bedel odedikten sonra anladım ki Deniz'de bir damlaymış meğer Aşk."

Evet geldi. Bir nisan sabahı... Guneşten kızıllar surerek goğun yanaklarına... Usulca sokuldu buzdan kalbime. Once gozleri değdi gozlerime gece kadar ıslaktı. Şafak kadar aydınlık, guneş kadar sıcaktı. Kirpiklerinin golgeliğinden kirpiklerimin kurak iklimine aktı, baharı firar etmiş bir mevsim serinliğinde. Uşudum once, sonra ateş sardı afakımı. Kalbim, mahremiyet ile sırrın, gizlilik ile bilinmezliğin, tutku ile aşkın cozulmez meydanı oldu.
Baktın mı bir başka bakardın gozlerime. Gozlerinle gozlerime sokulurdun usulca. Gokte fırtınanın onune katıp dortnala koşturduğu bulutlar gibi yureğim coşardı. İliklerime kadar titrerdim ama sen gormezdin. Zaman dursun isterdim gozlerin gozlerime değdiğinde. Kabıma sığmazdım. Yuruyuşum değişirdi farkında olmadan. Daha bir dik yururdum. Daha bir sağlam basardım kaldırımlara. Cokmezdi omuzlarım şimdiki gibi. Gokyuzunun mavilikleri okşardı başımı. Tıka basa sevgi dolardı yureğim.
Gune seninle başlardı sanki şehir. Oylesine heyecan dolu, oylesine sevecen... Tarla kuşlarının şarkısı duyulurdu cok uzaklardan. Serceler eşlik ederdi onlara. Perdelerin aralığından suzulup, guneş operdi yanaklarından ve sen, sabah gullerinin mahmurluğu gozlerinde uyanırdın. Renkler uyanırdı... Gokyuzunde mavi, cimenlerde yeşil uyanırdı. Kelebekler uyanırdı erken saatte ve etrafında ucuşurdu pencerenin. Bir gunluk omre seni sığdırmak istercesine...
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 312

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Kalender Yayınevi
Kitap Adı: Deniz'de Bir Damlaydı Aşk Yazar: Habib Mert Yayınevi: Kalender Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059080170