Bu kitap, uzerine titreyecek kimsesi olmayan, hayata cok erken adım atmak zorunda bırakılan yetim cocukların hikÂyesi. Antranik Dzarugyan'ın ilk kez 1955'te Beyrut'ta Ermenice olarak yayımlanan ve tum zamanların en cok okunan Ermenice kitaplarından biri olan Cocukluğu Olmayan Adamlar'ı, Birinci Dunya Savaşı sırasında Felaket'in kucağına itilen, aclığın ve mahrumiyetin golgesinde cocukluklarını ve hatta insanlığa olan inancını yitiren Ermeni yetimlere odaklanıyor. 1915'in olumcul ruzgÂrlarıyla Halep'e savrulan Dzarugyan, oradaki bir yetimhanede heba olmuş cocukluğunu kimi zaman tebessum ettiren, kimi zaman ise yurek burkan olaylar eşliğinde, buyuk bir canlılıkla anlatıyor. Boyundan buyuk işler yapan ve hayattan en buyuk payı kapmaya calışan yetimler, yoksunluğu ve kimsesizliği iliklerine kadar hissediyorlar; ancak bu durum onların kendi eğlencelerini yaratmalarına ve kurallarını kendileri koydukları bir dunyada yaşamalarına asla mani olmuyor. Yaşanan trajedinin buyukluğune rağmen hayatı ucundan koşesinden yakalama uğraşı, bu dunyanın carklarının bir şekilde donmesini sağlıyor. Yitirilmiş masumiyetinin peşine duşen Dzarugyan, bir daha gelmeyecek cocukluğuna sesleniyor ve gozunu karartarak onu kendinden calanlardan hesap soruyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 224

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Aras Yayıncılık
Kitap Adı: Cocukluğu Olmayan Adamlar Yazar: Antranik Dzarugyan Cevirmen: Klemans Celik(Zakaryan) Yayınevi: Aras Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786055753733