Deneme turunun adından gelen bir mutevazılığı vardır Turkce’de, Turk edebiyatında. Sonucta yaptığın/ yazdığın şey bir “deneme”. Tutabilir de tutmayabilir de. Tıpkı gole maya calmak gibi…Harun Ozmen’in denemelerinde işte bu Nasreddin Hoca neşesi ve bilgeliğini birarada gordum ben.

Okuyan, anlamaya calışan, okuduğu, haz aldığı, duygulandığı, etkilendiği, duşunduğu şeyler ile kendisi ve bizim hayatımız arasında gecişkenlikleri dikkatle gozleyen, oradan bir suru hikmet cıkarabilen bir yazar Harun Ozmen.

Ote yandan tum yonlere acık onun dikkati ve yazdıkları.

Ne koru korune Batı hayranı ne de kadim Doğu ezberini usandırıcı bicimde tekrarlıyor. İki sınır arasındaki o ince cizgide her medeniyete saygısını, onun urettiği estetik nesnelere duyduğu ilgiyi yitirmeden rahatlıkla dolaşıyor. İkisi arasındaki gecişkenlikleri, hayati bağlantı noktalarını bir insan tek’i, bağımsız bir entelektuel zihin ve kendisi olarak anlamlandırmak, kavramak, hissetmek ve aktarmak konusunda son derece samimi. Dışlayıcı değil kapsayıcı. Sevgi ve ilgi ve şevkatle nesnesine, konusuna bakmak onun icin doğal bir hal, doğal bir davranış kodu olmuş.

Bir tarafı akıl tarafından dokunmuş bir bilim insanı diğer tarafı derviş ruhlu lirik bir mutasavvıf. Harun Ozmen. Kitaptaki denemeleri aklınızla olduğu kadar kalbinizle de okuyacaksınız.
-W.B.Bayrıl-
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Duş-un-duğunuz Gibi Yazar: Harun Ozmen Yayınevi: Muhur Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059854694