Bu soruya cok az insan Mehmet Akif Ersoy kadar doğru cevap verebilirdi. Tunel, Ersoy’un abluka altındaki Gazze’de gazetecilik yaparken yaşadığı zorlu surecin ve bu surece eşlik eden zihinsel cabanın urunu. Kederli, fakat umudunu yitirmemiş bir coğrafyanın topoğrafyası. Ersoy, sloganların Gazze’den duyulmadığı, hamasetin olen cocukları kurtarmadığı gerceğini bir tokat gibi carpıyor yuzumuze. Dunyayla bağı kesilen Gazze’ye Gazzelilerle beraber bir tunelden giriyor; onlarla birlikte aclığı, olumu ve olenlerin ardından hayatı surdurme mucadelesini yaşıyor. Ustelik tum bu duygusal ve fiziksel yuke rağmen, gerceklikle yuzleşmekten vazgecmiyor. Meseleye soğukkanlılıkla yaklaşıyor ve vaziyeti net bir şekilde ortaya koyuyor.



“Filistin icin kaygılı olan herkes bir şeyler yapmaya calışıyor. Kimileri diplomasi yurutuyor kimileri insani yardım gonderiyor. Ben ise savaş muhabirliğim boyunca sadece bu toprakların, her saniye tonlarca demir parcası altında yaşama tutunmaya calışan halklarının gozlerindeki sitemi, yuzlerindeki acıyı anlatmaya cabaladım. Anlatabildiklerim ve Tunel’de okuyacaklarınız, onların dunyasının kucucuk bir detayı.”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Tunel-Gazze'de Yaşamak Yazar: Mehmet Akif Ersoy Editor: Cemil Uzen Yayınevi: Kapı Yayınları Ebat: 13x19 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786055147839