“Benim hayatım roman! Anlatsam film olur!” sozunu cok duymuşsunuzdur... Ama hayatını anlatan, anlatırken ictenliğini yitirmeyen, en onemlisi de o hayatın sırlarını cesaretle paylaşan yurekli insanlar cok azdır.
Guzin Aker'in bu romanı işte bu guc işin ustesinden gelen bir yapıt. Hem de, oyku icinde baş kahramanın anlattıklarını “dinleyen ve not eden” kişi aracılığıyla, okuru, yani bizleri de, olayların icine katan bir kurgu soz konusu.
-Prof. Dr. Osman Senemoğlu-
Gazetelerde ufak bir başlık altına birkac satıra sığdırılmış, yaşamın sessiz ve arka sıradaki oyuncularının başına gelenleri okuyunca yadırgayıp, sessizce sayfayı değiştiririz. Ne de olsa “bizim hayatımız başka” diye duşunuruz. Unuturuz kırılan kalbimizi ve kırdığımız kalpleri…
Tesaduf Yoktur’da Guzin Aker gazete sayfalarını cevirmeyip, o kucuk kutuların kahramanı olup; zincirlerini kırıp yaşamına bizi davet ediyor. Romanın ve başka bir deyişle hayatın baş kahramanı Guler’in yaşadıklarını ahlaki veya toplumsal olarak sorgularken; bir nevi kendi oykumuzun sağlamasını yapar hale geliyoruz.
-Umur Yedikardeş Cumhuriyet Gazetesi-
Sevgili arkadaşım yazmaya başladığını soylediğinde başarı dilemiştim, doğrusu pek de ciddiye almamıştım. Insanın icini acıtan bir oyku cıkmış ortaya. Gerceği ve kurgusu ile bu anlatının geri plÂnındaki aile fertlerinin oykulerini de merak ediyorum şimdi.
-Nazan Las-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Tesaduf Yoktur Yazar: Guzin Aker Yayınevi: Kerasus Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786055225438