Mutluluğu arat bana. Ziyadesiyle seninim burada. Her mutluluk arayışımın kapısı sana cıkıyor. Belki de sensin Hacin, toprağım, suyum, aşkım, Hacin'im...
-Halil İbrahim Ozcan-

"...Ku?ller Arasında, Tu?rkiye'nin Ermeni Kıyımı sorununu ve sorumluluğunu şu ya da bu bicimde geciştirmeye, hafifletmeye calışan romanlardan değil, konuyu gercek olgusal veriler icinde incelemeye ve cekilmiş acıları anlamaya calışan romanlar arasında yer alıyor... Halil İbrahim Ozcan'ın soruna, bana gercekci goru?nen bir perspektiften baktığını ve olguları nesnel ve du?ru?st bir bicimde aktardığını soylu?yorum..."
-Murat Belge-

"Halil İbrahim Ozcan onemli bir iş yaptı, Ku?ller Arasında adlı kitabı ile Hacin'i anlattı. Suskun acılı bir coğrafyayı dillendirdi. Hacin iki kez kırıldı. Tehcir Kanunu bile sağ kalanlara geri donu?ş hakkı tanıyordu. Ve 1. Du?nya Savaşı sona erdikten, mu?tareke yapıldıktan sonra, emperyal gu?clerin sozde koruması altında, Tehcir Kanunun da tanıdığı hakkı kullanarak yurtlarına geri dondu?ler. Sonra 'garantor'lerin satması sonucu bir kez daha kırıldılar. 1915 tabusu son on yılda bu?yu?k capta aşıldı. Artık sıra, daha sonraki donemin tabularının yıkılmasında... Ozcan romanı ile acık kalmış bir yaraya neşter vuruyor."
-Ragıp Zarakolu-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 222

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Belge Yayınları
Kitap Adı: Kuller Arasında Hacin Yazar: Halil İbrahim Ozcan Yayınevi: Belge Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789753447409