Ustazım Suleyman Hilmi Tunahan (Kuddise Sirruh) ve (Hasan Basri Cantay, Ladikli Ahmet ağa, Emetli Hacı Suleyman Ekmekci, Cemal ekmekci, Halil Ekmekci, Fahri Ertuğ, Hacı Nuri Temizerler, Hacı Fahri Ermişler)'den
Hatıralarım
Yılların gecmesi ve insanların Âhiret Âlemine gocmesi sebebiyle, hayattaki insanlara ışık tutacak bircok değerli hÂtırat, vefat eden kimse ile birlikte, toprağa gomulmektedir. HÂfıza-i beşer, nisyan ile malûl olduğu icin zihinlerde kalmış bulunan hatıratın bazı noktalarında yanlışlıklar ve yakıştırmalar vÂki olmaktadır. Nokta-i hareketi yanlış olan kimsenin varacağı sonuc da hatadan kurtulamamaktadır.
Bu sebeple, kendilerini gorduğum ve sohbetinde bulunduğum Allah dostlarının kısaca tarihce-i hayatları ile yaşamakta olan insanlara ışık tutacak hÂtıralarını yazmayı faydalı bir hizmet olarak kabul etmekteyim.
Bu hatıratı beyaz zemin uzerine aktarırken bazı olculeri dikkate alarak hareket etmiş bulunmaktayım. Şoyle ki:
a) Hayat ve menkıbelerinden bahsedeceğim zatlar, dunya hayatından ayrılmış olmalı.
b) Kendisi hayatta iken bizzat goruşmuş olduğum zÂtın menkıbeleri yazılmış olmalı.
c) Bu muhterem kişilerle ilgili olarak ucuncu bir şahıstan nakil yapacak olursam o kimse, bu zÂtı gormuş ve kendisiyle goruşmuş olmalı.
d) Hatıratta yer ve zaman isimleri biliniyor ise onlar da belirtilmeli.
Hatıratı yazarken hayatta olan şahıslardan bahsetme zarureti hÂsıl olmuşsa Allah dostu ile ilgili hÂtıranın bu kimselerle şahitlendirilmesi duşunulmuştur. TÂrihce-i hayatından ve hÂtıralarından bahsettiğim zatların bazı menkıbelerinde acıklama yapmaya ihtiyac duyduğum noktalar olmuştur. O bahsin incelenmeye ihtiyac gosteren tarafını, hikmet ve sebebini "Bizim goruşumuz" başlığı altında izaha calıştım. Bu hatıratı yazmakla hayatta bulunanlara bir ışık tutabilmiş olursam kendimi bahtiyar sayarım. Muvaffakiyet ancak CenÂb-ı Hakkın inÂyetiyle tahakkuk etmektedir. Rabbimin yardımını niyaz ederek hatıratı yazmaya başlıyorum.
-Mehmed Emre-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Sağlam Yayınevi
Kitap Adı: Ustazım Suleyman Hilmi Tunahan ve Hatıralarım Yazar: Mehmet Emre Yayınevi: Sağlam Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789759180980