Atkestaneleri toplayan, gizemli kadın Paris'te iş anlaşması yapmak icin bulunan Aslanların Cocuğu namlı sirk yıldızı Genc Turk'e Yardıma ihtiyacım var. dedi.

Nasıl biryardım bu sorabilir miyim?

Genc kadın bir sure adamın gozlerinin icine baktı:

Siz dedektiflikte yapıyorsunuz...

Tesadufen...

Kadının yuz hatlarında bir kımıltı olmadı:

Ama yapıyorsunuz. Como maceranızı biliyorum. Bir halk kahramanını, onurunu lekeleyecek kuşkulardan kurtardınız.

Ah o mu? Bazı kotu dostların bir oyunu sonucu...

Aslanlar hakkında ne biliyorsunuz?

Keyiflerinin pekyerinde olmadığını bildiğimi soyleyebilirim. Keyifleri?

Evet, aşırı avlanma ve yaşam alanlarının kısıtlanması nedeniyle rahatsızlar.

Ah o aslanlar.

Kadın yeniden sordu Aslanların lanetini hicduymadınız mı?

Adam başını salladı Onlar buyuk gosterişli kedilerdir ve hic kin tutmazlar, ancak cok guclu hafızaları vardır.

Siz, doğal aslanlardan soz ediyorsunuz oyle değil mi?

Evet, kraldan.

Anlıyorum. Oysa ben soyadımız olan Aslanlardan soz ediyorum Bay Turko. Ailemin karıştığı lÂnetten. Aslanlar ailesinin lÂneti hakkında, gazeteler o kadar cok şey yazm işken sizin bir şeyler duymamış olman ız bana hicte inandırıcı gelmiyor.

Genc adam birden anımsamış gibi başını salladı Yoksa siz?

Yuzyıl oncesinin soylentileri yeniden fısıldamaya başlamış, birbirini izleyen cinayet ve kazaların, altın olduğu soylenen kayıp canın neden olduğu lanet inancı Aslanlar ailesinin uzerine cokmuştu.

Ancak bu lanete inanmayanlarda vardı ve Genc Turk gecmişin karanlık golgeleri icinde kor bir ucuşa gecmiş gibiydi.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Altın Can-Aslanlı Koşkun Leneti Yazar: A. Suha Uyar Yayınevi: Urzeni Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057941633