“İcinde bir cocuk buyutuyordun, bilmiyordun. Duşe daldığını fark ettiğimde kahvenin kopuğu taşmak uzereydi, bir İspanyolca şarkı calıyordu ve şarkıyı soyleyen o kadın, kemanı ahşap bir kelebeğe benzetiyordu. Cok guzeldin ve ben sana bakarken yeniden doğuyordum hep. “Su gibi” derlerdi senin gibilere cocukluğumun kadınları... “Su gibi”... Yeni yuzler, eski yuzlere yol acıyordu icimde ve ben o yeni yuzlerle eski yuzler arasında bir gelgitte dağılan parcalarını toplamaya calışıyordum yuzunun.”
Merve Kocak Kurt'tan icli aşk oykuleri... Oykulerin kahramanları bazen isimsiz ama hic yabancı değil. Kadın'ı Adam'a bakışından, Adam'ı Kadın'a gulumseyişinden tanıyıveriyoruz. Satırlarda kırgın akisler... Aynaları ve yansımaları eskiten zamanın duygular karşısındaki başarısızlığını okuyoruz. Kırklara karışsa da birileri; yaralar canlı, hisler diri.
Yazgısını okuyup adına yazılmayanları kÂğıda dokenlerin, dunyanın butun yalnızlarının diliyle konuşan bir kitap “Naz Kahvesi”... Kimi zaman yasemin, kimi zaman hanımeli kokulu ve ilhamla dolu...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Naz Kahvesi Yazar: Merve Kocak Kurt Yayınevi: Profil Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057525512