Mezopotamya'da ortaya cıkan Şahmeran ve Şahmeran Hikayesi; zamanla Arap, İran, İbranî, Hint ve Yunan mitolojileriyle zenginleşmiş ve Anadolu'ya mal olmuş, kadim bir metin. Battalname, Saltukname gibi Anadolu'da daha sonra ortaya cıkan bircok soylenceyi de derinden etkileyen Şahmeran Hikayesi, soylenceler ve metin yoluyla, yuzlerce yıl kuşaktan kuşağa aktarılarak gunumuze ulaşmıştır.

Sağlık, bilgelik, ozveri, sevgi ve vefa sembolu olarak resim, heykel gibi gorsel sanatlarla sinema gibi modern sanatların da ilgi odağı olan Şahmeran, gunumuz edebiyatcılarının da dikkatinden kacmamış; Tomris Uyar'dan Murathan Mungan'a, Hilmi Yavuz'dan Erhan Bener'le Sennur Sezer'e... pek cok edebiyatcı tarafından yorumlanmıştır.

Eğridereli Lûtfî nushasından bilimsel bir titizlikle gunumuz Turkcesine aktarılan Şahmeran Hikayesi, coğrafyamızın kişi ve toplum arketipini; imge, duş, duşun ve anlatım karakteristiğini barındıran bir başyapıt olmayı uzun yıllar surdurecek.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Şahmeran Hikayesi Yazar: Kolektif Yayınevi: Pruva Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 20 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058122888