O zamanlar bu coğrafyada kadınlar icin işler yolunda gitmiyordu. Bircoğu kader kurbanı olmaktan kurtulamamanın acısını cekiyordu. Cocuk yaşta masumiyetlerini yitiren kız cocuklarının imdat cağrıları tıpkı bir karınca cığlığı gibi ya da colde bir damla su aramak gibi…

Herkesin kayıtsız kaldığı bu yaşananlara, inandıkları tanrı da gozlerini yummuştu. Belki de kısa bir uykudaydı. O uykusundayken odenen bedeller kimilerinin hayatına kimilerinin ise yaşamına mÂl olmuştu. Uğruna odenen bedellerden oluşan ağıtların meydana getirdiği albumlerin her bir sozunde gizlenen imdat cığlıkları, yalvarışlar, af dileme, pişmanlıklar ve kabullenişler bu coğrafyanın derinliklerinde kaybolmaktan oteye gidemedi.

Duyguları somurulen, istismar edilen bir kız cocuğunun hayatı boyunca yaşadığı sorunlara ve karşılaştığı zorluklara boyun eğerek uzun yıllar katlanmak zorunda kalmasına sebep olan korkulara ve mecburiyetlere sonsuz lanetler.

Artık uyandırın beni! Gercekten uzak bu sonsuz ruyadan uzattım ellerimi. Tutun ellerimden kurtarın beni! Sucsuzum! Bir yangınla beraber kule donen hayatlardan ve hayallerden sesleniyorum size.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kadın ve Yaşam Yazar: Omer Faruk Kurtcebe Yayınevi: Elpis-Ozel Urunler Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057537515