"Edebiyatın Ustaları eseri coğunluğu 19. ve 20. yuzyılda yaşamış ve bir kısmı hala aramızda yaşayan duşunce ve edebiyat kalelerini yakından tanıma istek ve cabası neticesinde meydana geldi. Yaşadıkları cağda duşunce, sanat ve edebiyat vadisinde onemli izler bırakan bu ustaları daha cok yaptığım okumalar uzerinden tanımaya calışırken yuz yuze sadece Nuri PAKDİL ve Sezai KARAKOC ile goruştum. Bu istisna dışında yuz yuze goruşme, tanışma imkÂnına kavuşamadığım bu ustaların ic dunyalarına eserleri aracılığı ile uzun ama sonucta keyifli bir yolculukta bulundum. Aramızda kalıcı bir dostluk peyda oldu. Uğradığım her usta durakta satır aralarına sıkışmış aşklarına, sevinclerine, huzunlerine, umutlarına, yalnızlıklarına, gizlerine, gozyaşlarına… tanık oldum. Elbette ki aynı cağda yaşamış bircok başka usta edebiyatcılar da var. Takdir edilmelidir ki; hepsini bir kitap butunluğu icerisinde takdim etmek mumkun değil. Ancak inanıyoruz ki; Edebiyatın Ustaları eseri vesilesiyle yeni edebiyat ve duşunce ustalarıyla tanışmalar olacak ve bir an once onları tanımak isteyeceksiniz. İyi okumalar dileklerimle…"
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 224
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Cıra Yayınları
Kitap Adı: Edebiyatın Ustaları Yazar: Yusuf Tosun Editor: Metin Aydost Kapak Tasarımı: Yunus Karaaslan Yayın Yonetmeni: Hasan Guler Yayınevi: Cıra Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059853644