Ben sadece ıslak buzlu yollarda kayarak duşenleri değil, futbol oynarken faul yaparak duşurulenleri Kabede Tavaf yaparken duşenleri de kaldırmıştım. Kendisini doyasıya sevmeden hakkın rahmetine gocen şişko bir annem vardı. Okul sıralarında zaman zaman dayak yemelere kadar giden yaramazlıklarım icin af dilemek istediğim ilkokul oğretmenim coktan hakkın rahmetine gocmuş olmalı. Genclik yıllarımda bana harclık vermeyen anneme “sen dunyanın en cimri annesisin” diyerek kızdığım annem ben evlenirken kolundan cıkarttığı beş bileziği bana verirken “onlarla gelinimin istediklerinden alırsın” dedikten sonra onları bana vermediği harclıklarla biriktirerek aldığını soyleyince hayret etmiştim.
Bu kadar ucuk, hafif bulduğun ifadelerimin icerisinde guzel cumleler, kelimelerde ara olur mu.
Bana uzaklarda olan yıllarca hasretini cektiğim umitlerimi bir turlu yakalayamadım.
Omrumde estiği ruzgar, yağdığı yağmur ve karla beni eve hapseden olumsuz gunlerim acayip kış mevsimleri de olmuştu.
Sevinci paylaşacaksın, dunyada o kadar cok mutsuz insan var ki. Ben omrum boyu benimle gulecek, benimle ağlayacak bir eş aramıştım, bulamadım. Bir cok şeyi birileriyle paylaşmak istedim, paylaştım, yemin ederim.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ayvalık'ta Yalnızım Yazar: Ayhan Ucar Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 11 x 19 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057823755