Mechul kahraman kısa bir tereddut gecirdi, sonra başını iki tarafa hafifce sallayarak:
- Peki… Gidelim, diye cevap verdi. Necmi Efendi’yi takip etti… Aradan bir ceyrek kadar gecti. Birdenbire kahve kapısının onune cıkan kumandanın gur sesi işitildi:
- Arkadaşlar! Size, duşman karşısında ateş yalazı gibi parlayan bir kahraman tanıtıyorum. Bu arkadaşın maiyetine sekiz kişi vereceğim. Onu daima keşif işlerinde istihdam edeceğim (calıştıracağım). Boyle bir kahramanın maiyetinde kim bulunmak ister? Hemen bulunduğum yerden sıcradım.
- Ben! diye bağırdım… Yedi arkadaş daha secildi.
Mechul kahramana Yalım Efe adı verildi. Boylece, eski zeybek usulu mucibince dokuz kişiden murekkep bir cete teşkil edildi. İşte, beyim. Milli Mucadele senelerinde, hemen her cephede ve bilhassa asi kuvvetlerini tepelemekte en buyuk yararlıkları gostermiş… Fakat mahcup bir cocuk gibi kendisini herkese gostermekten daima cekinmiş olan Yalım Efe İstiklal Harbi kahramanları arasına boylece girmişti.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yalım Efe Yazar: Ziya Şakir Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052068748