1907 senesi iptidalarında (başlarında) bir gun Kramer’de oğle yemeğimi yemiş, nargilemi de cektikten sonra Sporting Kulup’e doğru yonelmiştim. Birden birisi: “Halil!” diye bağırdı. Bir de baktım Doktor NÂzım “Vay Yezid, nereden cıktın?” dedim, boynuna sarılmak istedim.“Bana sarılma, gizli geziyorum. Yarın bana gizli bir yerde randevu ver.” dedi. Sporting Kulup’u gosterdim. Arka tarafında ufak bir kapı vardı: “Yarın saat ucte oraya gelir, kapıcıdan beni sorarsın.” dedim. İki talimat verdi: “Bir;yolda bana selÂm verme, iki;bana ait en ufak kÂğıdı uzerinde bulundurma.” O zaman Doktor NÂzım, Sultan Hamid divan-ı harbleri tarafından idama mahkûm edilmişti.
Halil Menteşe’nin anıları yayınlanırken herhangi bir ekleme ozetleme ve kısaltma yapılmamış ozgun metin olduğu gibi verilmiştir. Anıların diline de hic dokunulmamıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Halil Menteşe'nin Anıları Yazar: Halil Menteşe Yayınevi: Altınordu Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058070608