“Işık, kollarından bir kopru yapıp doladı boynuma o gece. İmkÂnsızlıkla mumkunu birleştiren bir kopru… O kopruden karşılıklı neler gecti hayal bile edemezsiniz. Size niye yazıyorum ki, anlamazsınız. Bir tek o anlar beni… Benim onu anladığım gibi. Hayatın rayları var; bizler de vagon gibiyiz. Cıplak ayaklarımızla cimenlere basıp mutlu oluyor ve sonrasında uzun suren bir sucluluk yaşıyoruz. Goruyorsunuz ya, her yanı kirli ve endişe dolu dunyada yazdığımız bir cift guzel sozu bile huzurla tutamayacağımızdan korkuyoruz. Oysa guzellikler birleşince coğalıyor.”
Evrim Şencan Gurtunca’nın duygu yuklu anlatımıyla, oykulerin ruhumuza kazındığı, defalarca okunabilecek cok katmanlı bir yapıt…
Siyah Giyen Kadınlar… İnsan yureğinin kuytularından cekip cıkarılan, tuylerimizi diken diken eden, korkutan, yaralayan, heyecanlandıran, kimi zaman da dudaklarımıza tebessumu davet eden oykulerin kitabı…
Medvedenko: "Neden hep siyahlar giyiniyorsun Masha?"
Masha: "Hayatımın yasını tutuyorum.”
- Anton Cehov/Martı -
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Siyah Giyen Kadınlar Yazar: Evrim Şencan Gurtunca Yayınevi: Kuzey Işığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786056924996