“Artık insan olmayacak ve korkmama gerek kalmayacak.”
Sadece canlı, sadece kendisi, kendisiyle eşit ve kendinden ibaret oluşun bilgisiyle kuşanmadan, bir yanıyla salt var oluşa, bir yanıyla caresiz yok oluşa koşan Resul, dil’in icinde bir dil, ev’in icinde bir ev kuruyor: Durmadan devinen, donuşen ve her şeyi şekillendiren bir dunyada, “hayatta ve bilmede” daima başladığı yere donmeye mahkûm o varlık, gercek olanın tekinsizliği gercekdışının acık secikliğinde bedeninin ve aklının sınırlarını zorluyor.
Hicbir şeyi netleştiremiyor, hicbir şeyi sabitleyemiyor, durmadan cırpınıyorum. Durmadan her şeyde başa donmek ve sonuna kadar bilmek istiyor, her seferinde anlamayı bitirdiğim şeylerin değiştiğini ve o ana dek yaptığım her şeyin boşa gittiğini goruyorum. Bundan yorulmak bir işe yaramıyor. Hayatta ve bilmede her an yeniden başa donmek gerekiyor. Bundan vazgecmek mumkun değil, o tuhaf sarsak aklım soz dinleyesi değil, yapıyor. Bana duşen onun sonu gelmez tartışmalarına ve durmadan değişen yeni duruma uyarlanma cabalarına kahramanca tahammul etmek.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Resul Yazar: Huseyin Kıran Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750844898