Dyt.Nazan Erbaş: Babam icin ilk aklıma gelen calışkanlığıve inadı ki bu onu doğduğu koyden aydın bir insan olmaya taşımıştır. Sanırımkarakter ozelliklerinde yazdığı bircok ozelliğimiz benzer. Bu anıları okurkenhem cok ilginc şeyler oğrendim hem de aslında anı yazmanın ne kadar doğru veguzel
Bir şey olduğunu. Eline sağlık baba!. Birliktesağlıklı ve guzel bir yaşama…
Prof.Dr. Canan Uluoğlu: “Babam, en buyuk oğretmenim!.“Calış, gucluklere alış” dedi her zaman ve ben onu cocukluk anılarımda hep, salondakibuyuk masada, daktilosunun başında, bana soylediği gibi calışırkenhatırlıyorum. Oğrenciyken, yaztatillerini gecirdiğimiz Muğla’dan babama mektup yazardım. Babam, ona yazdığımmektubu okur, imla hatalarını kırmızı kalem ile duzeltir, kendi mektubu ileberaber benim mektubumu geri gonderirdi. Bundan daha guzel bir eğitim olabilirmi? Oğretmek onun mesleği değil,hayatının ta kendisi….Onun kızı olduğum icin her zaman gurur duyacağım...
Dr.Birsen Yavuz: “Değerli Oğretmenim, medeni cesaretinizehayran oldum. Seyahatinizi haritalarla takip ettim. Genclik ne guzel sey!..Hele guvertede gitmek nasıl bir tecrube ve cesaret!... Fransa'nın yarısını dolaşmışsınız. Hem dekimsenin dunyadan haberdar olmadığı o devirde. Valla ben sizden korktum. Nasılbir anne baba cocuğusunuz ki boyle korkusuz ve başına buyruk yetişmişsiniz !.Facebook’taki kartal resmini hak etmişsiniz. Yalnız ve bağımsız...
SaimeBircan Sak: “Bu kitabı ibret, hayret ve hayranlıklaokudum. Bu kitapta okuma oğrenme
aşkıyla yanıp tutuşan bir koy cocuğunun,olanaksızlar icinde, nasıl Avrupa’nın ceşitli ulkelerinde, Turkiye’yi temsileden bir yetkili durumuna geldiğini ibret ve hayranlıkla oğreniyoruz.”
Bir donemin onemli aydınlarından biri olanAhmet Erbaş, bulunduğu her yerde durust, guvenilir, calışkan, yardımsever vepaylaşımcı ozellikleriyle one cıkmış, ornek bir kişilik.” “Hizmet icikurslarında onu tanıyan mutlu oğretmenlerden biriyim. Yabancı dil oğretimininiyileştirilmesi, geliştirilmesi konusunda yaptıklarını yakından izledim. Elimdengeldiğince Je Parle Francais (Fransızca konuşuyorum) ders kitaplarının tanıtımıve kullanılmasında bircok arkadaşımla birlikte gorev aldım. Yalnız benim değilpek cok Fransızca oğretmeninin rehberi olmuş, onunu acmış, bu alandailerlememizi sağlamıştır. Yaptığı calışmalarla“ Devlet okullarında yabancı diloğrenilmez” soylemini boşa cıkarmış, oğretmenlere yeni yontemlerle nasıl diloğretileceğini gostermiş ve başarılı olmuştur. Bu nedenle Fransız Hukumeti’ninbaşarı madalyasıyla odullendirilmiştir.” “Soz ucar yazı kalır.” Bu değerlianılar yeni kuşaklara aktarılmalı ki bu gunlere nasıl gelindiği anlaşılsın.Kalemine, yureğine ve tum emeklerine sağlık oğretmenim.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Anılarım-Babadağ'ın Eteklerinden Akadeik Şeref Nişanına Uzanan Bir Yol Yazar: Ahmet Erbaş Yayınevi: Urun Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052117668