Bir gun once evinin kapısına kadar vardığı halde evinde bulamadığı aracı kadın Gungor’un okuldan yeni donen oğluna haber bırakıp donen Meneviş ertesi gun cocuklar daha okula bile gitmeden kadını kapısında gorunce ne yapacağını başlangıcta bilemedi ama en cıkar yolu onu alıp Veli Ağa’nın evine goturmekte buldu. Zaten Dikiş Yurdu’na gitmesi yasaklandığı icin Neriman da evde olacağından, onun yanında konuşup tartışmalarının imkansız olduğu aşikardı. Kadını avlu kapısında bekletip ustune uygun bir şeyler alıp tekrar cıkmak uzere evine girdi. Hatice okula gitmek uzere evden cıkıyor, Neriman da babası dağdaki cadıra erkenden gittiği icin kahvaltı sofrasını toplayıp bulaşıkları yıkamakla meşguldu de, dış kapıdan kimin seslendiğini de merak ediyor olmalı ki, anasının geri donup yukarıya cıktığını gorunce hemen kapıya gelenin kim olduğunu sordu.

“Kim olcek a gızım? Şu areci Gungor garısı işte! Onu alıp Veli Ağa’nın garısıyla yuzleştirmeye goturcen! Ortalığı garışdıranın kim olduğu ortaya cıksın bakam. Hem bunu neden yaptığı da ortaya cıkar” dedi, sanki cok ama cok kızgınmış gibi.

“Ben de gelen mi ana? Senin aklına gelmeyen lafları ben deyi deyiveririn de bari icim rahatlar” deyip acaba izin cıkar mı diye anasının yuzune baktı.

“Of be gızım! Of be anam! Senin bilmediğin başga şeyler de var be gızım! Sen bu seferlik gelme bakam da, sona duşunuruz. Pek gec galman herhalda” deyip merdivenlerden indi.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kara Cadır'dan Hanay Eve Yazar: Mustafa Kahveci Yayınevi: Şehir Hatları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 20 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057515025