Caresizliğin ısırılması diyorum ben ona. Kısa cumlelere yani. Size şimdi bir soz sanatı gibi gelebilir ama zaten esaslı iştir sanat. Caresizliği ısırdığında dişlerinde kalan kendi etinin parcaları oğretir sana kısa cizginin hangisi olduğunu.
Kısa Cizgiye Kısa Diyebilenlerin HikÂyesi bazen mucizelere inanan, bazen onlara sırt ceviren; kucuk bir olay karşısında buyulenen ama buyuk olayları goremeyen insanların arasından cıkmış, hayatın her parcası kendisi icin esin kaynağı olan bir yazarın ilk kitabı.
On dokuz oykuden oluşan bu kitapta yazar, kalabalıkların ne dediğini onemsemeden hakikati soyleyenleri anlatıyor. Kavga etmenin mecburiyetini yahut kacmanın şart olduğunu da... Delirmekle aydınlanmanın yakınlığını… İnsanın karanlık ic dunyasını biraz da…
Huseyin Kural’ın hayal ile gerceğin, şahsi olanla toplumsal olanın zaman zaman kesişip, zaman zaman birbirini teğet gectiği oykulerinde gezinen ince alay, kara mizahın seckin sesini duyuruyor. Modern Turk edebiyatının bu yeni oyunbaz ve devingen metni, yıllara meydan okuyacak kudreti satırlarında barındırıyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kısa Cizgiye Kısa Diyebilenlerin Hikayesi Yazar: Huseyin Kural Yayınevi: Profil Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789759968373