Batman iline bağlı Sasun ilcesinin Tekevler (Gundenu) koyu doğup buyuduğum eski bir Ermeni yerleşim yeriydi. 1990'lar sonrası Siirt Eğitim Fakultesi'nde okurken, Muş iline bağlı Sere Golle'de yaşayan 96 yaşındaki Ermeni Suleyman ile tanıştım. Onun anlatımları beni son derece etkileyerek bu romanı yazmamda etkili oldu. Suleyman Ermeni Leylan'ın oğluydu…

Bu romanda Ermeni halkının; en onemlisi de kadın ve cocukların yaşadıkları buyuk dramı kaleme alıp, unutulmaması icin gelecek kuşaklara aktarmak istedim. Bu roman belli oranda belgelere dayanarak gercek olay ve olguları işliyor…

Ceviz ağacının onlar icin iki anlamı vardı:
Birinci anlamı uğursuzluktu; ceviz ağacında bir nevi cekim gucu olduğunu,insanların suretlerinin bu ağacın kabuğuna sindiğini ve bunun da sonunun kacınılmaz olarak olum olduğuydu.

Diğer bir anlamıysa onları besleyen, golgesiyle onları kavurucu guneşten koruyan, onları bir araya getirip aralarında dayanışmayı geliştiren; en onemlisi de gecmiş anılarının ve duşlerinin canlı tanığıydı ceviz ağacı.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 318

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Belge Yayınları
Kitap Adı: Ceviz Ağacı Yazar: Adnan Arslan Yayınevi: Belge Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789753444309