Ben olmamış bir kahraman emeklisi, ben bir kırmızı carpı, ben uygun adım serseri, bir genclik duşu, ben bir yanılgılar bileşimi, ben: yeri belli olan; gecip gidiyorum şehrin icinden.Hayatın akışına aldırmıyorum.Cunku ben suskunluk ve unutuşun sivil ifadesiyim.Aslında Promete’nin ciğerini soken kartal olmalıymışım. Promete olamadıktan sonra...Bir kitabın bize yeni bir dunyanın kapılarını aralamasını ya da kendi deneyimimize farklı ve daha parlak bir ışık tutmasını bekleriz coğu kez. Caresiz bir anlam arayışıdır bu. Murat Gulsoy, İstanbul’da Bir Merhamet Haftası’nda, bu caresizliğin insani boyutunu aramaya cıkarken okurlarını da peşinden surukluyor. Kimi zaman urkek, kimi zaman saldırgan kahramanları, kimi zaman şiirsel, kimi zaman mekanik usluplarıyla bizi "bakmaya" davet ediyorlar. Ancak, Gulsoy’un edebiyatı, rontgenci heveslerden uzakta, arka pencereye değil, yazıdan bir aynaya bakmaya cağırıyor okurunu. Anlamı kendinde gizli bir dunyayı seyre dalan insanların zihinlerinde geziniyoruz. Bir şeye, dunyaya, insanlara bakmanın kendimize bakmak; kendimize bakmanın bir şeye, dunyaya, insanlara bakmak olduğunu hissederek...

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 264

Baskı Yılı: 2016

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 219

Baskı Yılı: 2007

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: İstanbul'da Bir Merhamet Haftası Yazar: Murat Gulsoy Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2007 Dil: Turkce Barkod: 9789750732041

[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri