2. Dunya Savaşı'nın calkantılı gunlerinde, Antoine de Saint-Exupéry ve yanındaki bir avuc Fransız pilot, butun Fransa'nın hatta butun Avrupa'nın umutsuzluğa duştuğu bir donemde hÂl Almanlarla carpışmaya devam ediyordur. Savaş Pilotu'nda, yalnızca cesur pilotların keşif ucuşları sırasında başından gecenleri değil, Saint-Exupéry'nin insanın ve hayatın anlamına, Fransız halkının durumuna dair duşuncelerini de okuruz. Savaş Pilotu işgalci Almanlara karşı umutsuz bir goreve atılan bir avuc pilotun hikÂyesini anlatmasının yanı sıra, Saint-Exupéry'nin en onemli ve en otobiyografik eserlerinden biridir.
"Benim uygarlığım İnsan'ın hukumdarlığını kurmak icin İnsan adına yapılan fedakÂrlığı Yardımseverlik olarak adlandırıyor. Yardımseverlik aciz kişiye yardım ederek İnsan'a fedakÂrlıkta bulunmaktır. İnsanı insan yapan odur. Yardımseverliğin Âcizliği onurlandırdığını iddia ederek, İnsan'ı inkÂr eden ve boylece kişiyi ebedi bir acizliğe mahkûm edenlere karşı savaşacağım. İnsan icin savaşacağım. İnsanın duşmanlarına karşı. Ama aynı zamanda kendimle savaşacağım."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 200
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Zeplin Kitap
Kitap Adı: Savaş Pilotu Yazar: Antoine de Saint-Exupery Cevirmen: Alper Turan Yayınevi: Zeplin Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059115254