Yapamazsın!" dediler, "Yasak!" Kimse nedenini ve nicinini soylemiyor, sadece yasak olduğunu dillendiriyorlardı o kadar. "Ya bizim koyduğumuz kurallara uyarsın ya da ceker gidersin." mealinde acıklamalar yapılmaya başlanmıştı durup dururken. Mufettişlerden biri bana oyle demişti "sorgu" ya da "ikna" odasında:

-Hoca hanım, ya bu deveyi gudersiniz, ya da bu diyardan gidersiniz, başka secim şansınız yok!
"Bu diyardan gitmek icin" mi cabalamıştım ben şimdiye değin, o kadar?

Sadece bana cektirilen eziyetleri, psikolojik baskıları, takibatları, surgun tehditlerini hatırladıkca "Neden?" diyorum; "Neden ve nicin?" Bize onca baskı icin emir veren insanlar bir gun, evet sadece bir gun, eve gittiklerinde bunun muhasebesini yaparak uyumuşlar mıydı? Zira bir gece bile duşunseler bize reva gordukleri muameleleri, gunlerce uyku gozlerine haram olurdu zannımca.

Bu 28 Şubat ne menem bir şeydi ki insanlarımın goğusler uzerindeki kalpleri de koreltmiş, kor etmişti?
Bu bir hayat hikÂyesi!.. Evet, bir "okuma sevdası" ve "28 Şubat" mağdurunun hikÂyesi, belki romanı… Hangi isimle anılır bilemem ama bildiğim bir şey var ki o da yazılanların asla hayali olmadığı ve de eksiğinin olup kesinlikle fazlasının olmadığı.

Nice olmamış şeyleri, olayları, romanları, hikÂyeleri okuduğumuz şu yalan dunyada, benim hikÂyem, inşallah bir kapı aralar bazı insanlara, yeni felsefeler ve bakış acıları kazandırır.

Biliyorum bu kitap acı bir tat bırakacak dudaklarınızda; tıpkı akide şekerinin ağızda bıraktığı tat gibi…
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 256

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Hoşgoru Yayınları
Kitap Adı: Vicdanların Şubat Tatili Yazar: Hatice Kestioğlu Tasarım: M. Deniz Akbaş Editor: İbrahim Akkuş Kapak Tasarımı: İrfan Kesici Yayınevi: Hoşgoru Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786056487545