"İnsanlar ve hayvanlar arasındaki en guzel farkın duşunmek olduğunu soylerler. Alakası yok. İnsanları zaten coğu zaman hayvanlaştıran cok duşunmeleridir. Siz hic icinden, simit atılmadı diye vapura kusen martı duydunuz mu? Hayır. Cunku onun hayatı basittir, yaşamak ve doğuştan gelen tum isteklerini gercekleştirmek zorundadır. Yemek yiyecekse eğer, o yemeği almak icin uğraşır, cabalar, didinir. Hicbir hayvan kendisine yemek verilmedi diye yuksek bir binanın tepesinden aşağıya atlamaz
Ama insanlar oyle mi? Duşunce gucu bize verilmiş diye her şeyi duşunuruz, irdeleriz. Sonra da paranoyak, zayıf bir insan haline geliriz. Kibrimiz bizi ele gecirir; oluruz, oldururuz. 'Cok duşunmekten delirdi' tabirini hic duymadınız mı? Ben duydum. Halbuki bu hayatı olduğunca basit, olduğunca zeytin-ekmek gibi yaşamak lazım." Hayatın ta kendisi bu kitap. Başsız ve sonsuz, iyi ve kotu, gecmiş ve gelecek... Size kendinizi, geldiğiniz yeri, gectiğiniz insanları duşundurtecek bir oyku.
Aynı zamanda uzen, acıtan bir yolculuk. İlk aşkınızı, ilk kankanızı, ilk rakınızı hatırlatacak. Bazen icinizdeki ebeveyni, bazen de icinizdeki kucuk cocuğu su yuzune cıkarıp acımadan duvardan duvara carpacak.
Guldurecek de sizi, merak etmeyin. Kendinizi ordek yuruyuşu yapmaya calışırken, yoğurtlu semizotunu nasıl yediğinizi duşunurken ya da eski 37 ekran televizyonunuzun acma duğmesini hatırlamaya calışırken bulacaksınız. O kadar gercek ki, sizi surukleyecek. Nereye gotururse... Ama en cok, bir arayışın oykusu bu, goreceksiniz. Arayışların...
"Kibrit cakıyorsun karanlıkta badem ciceklerini gormek icin"
-Can Yucel-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 100
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Kent Kitap
Kitap Adı: Hayat Meyhanesi Yazar: Emrah Ateş Yayınevi: Kent Kitap İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789944915748