Siz bir tutsaksınız. Bileklerinizi korku zincirleriyle prangaya vurdular. Sizi zulum bıcaklarıyla diz cokturduler. Boğazınıza gecirdikleri ilmik sesinizi kesiyor. Cansız bir şekilde duruyorsunuz. Yararsız bir şekilde. Yine de barıştan ve ozgurlukten bahsederek ovunuyorsunuz. Ozgurluk mu? Siz ozgur değilsiniz. Gerceği ort bas edemezsiniz. Onlar unuttular. Ama siz gerceği biliyorsunuz. Hatırlıyorsunuz. Onlara da anımsatın. Kacmanın bir zamanı vardır. Saklanmanın. Değerli olan şeyleri korumak icin sessiz kalmanın zamanı vardır. O zaman gecti. Şimdi mucadele zamanı.
Alıntı
Uc gun icinde on yedi yaşımıza girecektik ve Yeniden Yaratılış merkezine doğru yola cıkacaktık. Gelişmiş kozmetik değişimlerden gecerek neye istersek ona donuşecektik. Sarışın veya esmer. Kısa veya uzun. Dolgun dudaklar, geniş omuzlar, sutun gibi bacaklar, esmer bir ten, ince bir bel. Ne istersek. Secimlerimizi istediğimiz zaman yapabilecek olmamıza rağmen, bu secimleri yapabileceğimiz en son zaman Yeniden Yaratılış tesisine doğru yola cıkmadan hemen onceydi. İc gecirdim. En cok kafamı kurcalayan soruya karar verebilmeyi diliyordum: Kadın mı erkek mi? Bu soru niye bu kadar zordu?
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 328
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Pena Yayınları
Kitap Adı: Dokuz Yazar: Ilima Todd Cevirmen: Fatma Zeynep Ozturk Editor: Zeynep Kucuk Kapak Tasarımı: Karen Yardımlı Yayınevi: Pena Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059126151