Edebiyatcı, ressam ve kukla yapımcısı olan Janset Berkok Shami, bu cokyonlu sanatcılığını İngiltere, Amerika ve Kanada'da ceşitli edebiyat dergilerinde yayımlanan oykulerine de yansıtıyor. Canlı ayrıntılarıyla bir tablo gibi işlediği etkileyici olayları yalın bir anlatımla ve ustalıkla dile getiriyor.

"Oğlumun yuzunde bir tuhaflık vardı. Olu bir kimsenin yuzu nasıl bu kadar canlı gorunebilirdi? Dort kuvvetli adamın tabutu elimden kurtarıp almalarından sonra havaalanından donerken, hep olu bir kimsenin yuzu nasıl boyle pembe pembe olabiliyor diye duşundum durdum. Acaba Amerika'da insanlar boyle mi oluyorlardı? Ama sonra hakikati oğrendim. Sally, Fevvaz'a Nasır'ın yuzune makyaj yaptırdıklarını soylemiş. Duşun, Um-Remzi. Duşun bir kere: Sence bu adamlar zavallı cocuğu son uykusunda rahatsız ederek neye ulaşacaklarını sandılar? Canlıyken olduğu gibi mi gostermek istediler onu? Ne sersemce bir iş. Yaşarken nasıl olduğunu nereden bilebilirlerdi ki? Oğlumun yuzunu boya fıcısına cevirmenin ne manası vardı? Onun nasıl olduğunu bana hatırlatmak mı istediler? Oğlumu unuttuğumu mu sandılar yoksa? Oğlumu hayatım boyunca unutabileceğimi mi sandılar?"

Sayfa Sayısı: 136

Baskı Yılı: 2010

Dili: Turkce
Yayınevi: Varlık Yayınları
Kitap Adı: Kor Yolculuklar Yazar: Janset Berkok Shami Yayınevi: Varlık Yayınları İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9789754343960