Sevgili okurlarım, Hayat bavulumdan kucağıma kapalı bir paket duştu. Onu sevgi ile actım. Bana "Uzak İklimler Sokağı"nda yaşamak cıktı. Bu sokakta her yuruduğumde yureğimle, beynimle olmazlardan ak umutlar urettim. Gokyuzune umut adına ak guvercinler ucurdum. Hayatın olumsuzluklarının sonunda bir ışığın parladığını gordum. Bu ışık da guneşten başkası değildi. Uzak iklimlerin yağmurları cok, guneşi yoktu. Guneşe ve guneşli gunlere hasrettim. Gun oldu duygularım pınara donuştu. Gun oldu guneşe unutulmayan adlar yazdı. Hayatım nehir, ben de o nehirde bazen asileşen dalgaydım. Şu globalleşen dunyada insan kalmanın savaşıdır bu kitap. Kalemim o dalgaların icinde yureğimin sesi dili oldu Bu kitap dokuz yıllık gonul birikimim. Sevginin ve umudun gucune inandım. Huzunleri de sevdim. Yoksa bu şiirler doğmazdı. Adıyaman'ın Golbaşı ilcesinin Harmanlı beldesinde doğdum. Oğrenimimi yarıda bırakarak Almanya'ya geldim. Şiirle uzun yıllardır ic ice yaşamaktayım ve "bu tatlı hayat son anına kadar surecek bir sevdadır" şiir. Şiirlerim Turkiye'de ve Almanya'da bazı kultur-sanat dergilerinde yayımlandı. Bircok antolojide yer aldım. "Duygu Pınarı" 1997 ve "Guneşe Adını Yazmalıyım" 2001, adlı iki şiir kitabım yayımlandı. Evli, iki kız, iki erkek cocuk annesiyim. İki de torunum var. Sizlere bu şiir yolculuğunuzda "Uzak iklimler sokağından" saygı ve sevgilerimi sunarım.
Sayfa Sayısı: 192
Baskı Yılı: 2011
Dili: Turkce
Yayınevi: Artshop Yayıncılık
Kitap Adı: Uzak İklimler Sokağı Yazar: Feride Temel Yayınevi: Artshop Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789989878190