Tarih kadar eski bir yerleşim yeri olan Provence "Lavanta kokulu kent" olarak anılırdı. Sevginin coşkun, icten, samimi duygularıyla yuklu, Akdenize ozgu sıcakkanlı mutlu insanların yaşadığı boylesi bir mustesna koşede huzurlu olmamak mumkun değildi....Ciftliğin alcak taş duvarlarla cevrili avlusundaki kameriyede oturan Aytun, baygın lavanta kokularını ve kuşların cıvıltılarına karşılık verircesine oten cırcır boceklerinin sesli senfonisini duyumsayıp huzurla icini cekti. Gozlerinin ulaşabildiği en uzak noktalara dek bakışlarını doyumsuz bir hazla dolaştırdı. Koparılamaz gonul bağı ve koklu bir sevgiyle bağlı olduğu bu mustesna coğrafyaya aylardır buyuk bir ozlem duyuyordu.

Toprak kupun ardında bir belirip bir kaybolan ufak golge Genc Aytun'un dudaklarında muzur bir tebessumun oynaşmasına neden olmuştu. Usulca seslendi:
"Karadut",.. "Karadut'um!"

Bir sure sonra cılız, cekingen, peltek bir ses duyuldu: "Sana cevap vermeyeceğim Hem benim adım Feyzan, karadut değil."

"Biliyorum." Delikanlı gizli kahkahaların oynaştığı dudaklarının titremesine mani olmak icin hafifce buzerek, "Ama ben sana karadut demek istiyorum. Haydi gel yanıma; bak, sana ne getirdim İstanbul'dan..."

Guneşin altın sarısı ışıltıları alcalmış, gun yerini geceye bırakırken gokyuzunde dans edercesine dolaşan beyaz bulutların aralarından guneş ışığının akşam uzeri değişkenleşen renk dizisi karışımı tum ihtişamıyla belirmeye başlamıştı. Kocaman ateş rengi bir ciceğe donuşen guneş, lavantalar denizinin ardından ufukta alcalmış, doğanın buyuleyen renkleri uzerine ılık Haziran gecesi inerken lacivert kadife gibi yumuşak bir dokunuşu andıran gece ciftlik "MASAL"ın uzerini ortmuştu.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 432

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları
Kitap Adı: Karadut'un Hazin Oykusu Yazar: Zeliha Yazıcı Ergun Yayınevi: Akıl Fikir Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059790109