Dunyadan aya bir yol olmuş umidim, baktıkca gerceğe burunen, icimi ısıtan, elimi tutan. Gel diyorsun, yola koyulalım. Artık ağlamasın bebeğin. Gozlerimi kapatıp cocuk filmlerimin sirkinde ip cambazı oluyorum, kollarımı iki yana acıp yuruyorum. Kucuk adımlarla, arkama bakmadan.

İcinden şarkılar gecen, ama mutlu sonla bitmeyen oykuler yazıyor Sevtap Ayyıldız. Acıya, kayba, yitirmeye, yokluğa kol kanat şarkılar… Eşlik ettikleri her anı muhurleyen, oykuyu hatıraya donuşturen şarkılar, Belleğin Bahar Temizliği'nde 'geriye kalan' oluyor. Şarkıların izini surerek bu dunyadan, bizden geriye kalan oykuleri topluyor yazar. Oykulerden bulut yapıp yağmur yağdırıyor, sonra fasulye sırığı oluyor oykuler, cocukların masalsı goğune uzanan.

Belleğin Bahar Temizliği'nde herkes biraz yokluyor hafızasını. Kırgın, ama henuz kusmemiş tanıdık kahramanlar oykuleriyle cıkageliyor hayatın sokaklarından.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 96

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Nota Bene Yayınları
Kitap Adı: Belleğin Bahar Temizliği Yazar: Sevtap Ayyıldız Kapak Tasarımı: Can Kaya Yayınevi: Nota Bene Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059020930