Cocukluğumun bir bolumu Ege'nin şirin bir kasabasında gecti. Bir akşam uzeri babam ve erkek kardeşim Joly isminde beyaz bir kopekle eve geldiler. Mutluluktan havalara uctum. Boyu bana yakındı, cok hareketli hem de cok sevimliydi. Bahcede doyasıya oyunlar oynayıp onune de yemeğini koyduktan sonra biz de yemek icin eve girdik. Hızlıca karnımı doyurup bahceye cıktığımda joly coktan kacmış, soluğu sahibinin yanında almıştı. Tabi ağlaya ağlaya ben de peşinden. Ama joly sahibini ve yuvasını bırakıp bir daha bize gelmedi.

Bu sevimli dostlarla ilgili cocukluğumdan hatırladığım ilk anım buydu. Onlarla birlikteliğim cok kısa surse de, o gunden sonra aramızda guclu bir sevgi bağı oluştu. Nerede karşılaşsam en kucuk selamıma, en icten karşılığı verdiler. Asıl onların dunyasını tanımam birlikte yaşamaya başladıktan sonra oldu. Her yeni gunde, yeni şeyler keşfetmemi sağlayan sessiz dostlarım sayesinde yarım kalan hikayemi de tamamlama fırsatı buldum. Teşekkurler Lİmon teşekkurler Pamuk..
Kurnaz Pamuk, sabah gezmesine henuz cıkmıştık ki kocaman bir kemik buldu. Cok sevindiği bir sağa bir sola hızlı hızlı daireler cizen kuyruğundan belliydi. Eskiden boyle durumlarda onu kemikle yuruyuşe goturmeyeceğimi bildiği icin kemiği alır hemen eve donerdi. Ama bu gun oyle yapmadı. Once cevresine bir goz attı. Sonra da otların cok olduğu bir yere gidip kemiği bıraktı ve koşarak bize yetişti. Onların istediği gibi uzun bir tur attık. Donuşte kemiği sakladığı yere yaklaştığımızda acaba hatırlayacak mı diye merakla izlemeye başladım. Meğer hic unutmamış. Koşarak gitti kemiği kolayca buldu ve bizden once evin yolunu tuttu. Hem kemikten hem de gezmekten vazgecmek istememiş, ve aklını kullanarak bu soruna cozum uretmişti sonra da butun gun kemiği mutlu mutlu kemirdi.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 132

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Cinius
Kitap Adı: Limon Cicekleri Yazar: Ayten Sonaydın Yayınevi: Cinius İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786053232797