Seni gormek, seni tekrar yanımda hissetmek icin bilsen ne kadar sabırsızlanıyorum sevgilim! Her zaman seninle bir catı altında yaşadığım icin seni istediğim dakika gormeyi cok tabii bir şey sayıyorum. Şimdi senden uzakta bunun ne buyuk bir saadet olduğunu takdir ediyorum. Bu birkac gunluk ayrılık bana bir omur kadar uzun geldi. Daha birkac gun seni gormeyeceğimi; senin guzel gozlerinin bakışını gozlerimde hissetmeyeceğimi; altın saclarının guneş altında yanan tellerini parmaklarımla okşayamayacağımı; seni kollarımın sıkı cemberi arasına alarak goğsume basamayacağımı; dudaklarının sıcak nefesini dudaklarımda duyamayacağımı tasavvur ettikce her şeyi bırakmak, butun işlerimi yuzustune terk ederek sana koşmak istiyorum. Senden uzakta oyle zavallıyım ki Neri, bunu ancak kollarımı sana doğru actığım dakika unutabileceğim...
Halk arasında cok okunan romanların yazarı Muazzez Tahsin Berkand, eserlerinin coğunda guclu kadın karakterleri yansıtmış; coğunlukla aşk konularını ele aldığı bu eserleri pek cok baskı yapmış ve filme alınmıştır.
Romanlarında İstanbul'u ve o zamanın yaşayışını pek guzel resmetmiş; şimdilerde bizi belki de ozlemle anılan o gunlere, incelikler deryasına goturmuştur. Oyle ki Selim İleri, yazarın eserleri icin şu guzel tanımlamayı yapmıştır:
"Muazzez Tahsin Berkand'ın romanlarında, eskilerin 'aile terbiyesi' dedikleri, yıldızı sonup gideli epey olmuş o yaşama bicimi, yaşama gorgusu daima duyumsanır."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 280
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Elips Kitapları
Kitap Adı: Bulbul Yuvası Yazar: Muazzez Tahsin Berkand Yayınevi: Elips Kitapları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051214030