Gozlemlere dayanarak koy ve kasaba insanlarının sorunlarını, gunluk yaşamlarını ve duygularını yalın bir dil ve gercekci tutumla yansıtan Samim Kocagoz'un ilk basımı 1948 yılında "Bir Şehrin İki Kapısı" adıyla yapılmış olan Nabi'nin Park Kahvesi donemin onemli klasiklerinden olmuştu. Samim Kocagoz'un sağlığında Memet Fuat'ın onerisiyle gozden gecirdiği romanını tekrar okurla buluşturuyoruz.
Yakup Kadri diyor ki;
HikÂyenizin mevzuundan bana evvelce bahsetmiştiniz. Ben de size bir kasaba romanı yazmak niyetinde olduğumu soylemiştim. Fakat, doğrusu sizin eserinizi okuduktan sonra bu niyetimden vazgecmek luzumunu duymaya başladım. Cunku siz, bu mevzuu o kadar yakından bir goruşle, o kadar benimseyip ve kavrayışla ifade etmiş ve tuketmişsiniz ki, bundan sonra herhangi bir kasaba romanının, 'Nabi'nin Park Kahvesi'nden mulhem olmadığına kimseyi inandıramayız.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 198
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Literatur Yayıncılık
Kitap Adı: Nabi'nin Park Kahvesi Yazar: Samim Kocagoz Kapak Tasarımı: Mithat Cınar Yayınevi: Literatur Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789750404641