Hic benim oğlum, kızım neden boyle davranıyor dediğiniz oldu mu? Ya da ben neden boyle davranıyorum diyip anlamsız bulduğunuz davranışları duşundunuz mu? Başkaları ne duşunur diyerek icinizde geldiği gibi değil de onları memnun etmek uğruna ozveride bulunarak istemediğiniz şeyleri yaptınız mı?
İnsan sozle anlatamadığı duygu ve duşunceleri zamanla davranışlarıyla anlatmaya calışır ve bu durum da kişinin yaşam şeklini oluşturur. Yaşamımızı fikirlerimiz değil de duygu ve duşuncelerimiz şekillendirir. Sen sen ol kendin ol kendin icin yaşa! Anlaşmazlıkların cozumunde beceri sahibi olanlar, sorunu daha oluşurken saptayıp ilgili tarafları yatıştırmaya yonelik adımlar atabilir, zor ve gergin durumları idare edebilir, anlaşmazlıkların ustunu kapamak yerine onları ortaya cıkarıp cozum yolları arayabilirler. Kendi ozunu arayıp bulmakla olur. Bireyin diğer kişilerin duygularının farkında olmasını, onları etkileyerek ve ikna ederek duygularını yonetebilmesini, anlaşmazlıkları hoşgoruyle karşılayabilmesini, şartlara ve cevreye gore kendini ve icinde bulunduğu orgutu değiştirebilmesini, yeniliklere ve işbirliğine acık olması onun farklılığını yansıtır ve farklılığın farkında yaşar. Kendi duygularının farkına varıp, genclerin duygularını anlamaya var mısın? Buyrun genclerin dunyasında kendi dunyamıza yolculuğa cıkalım...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 122
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Gece Kitaplığı
Kitap Adı: Bireysel Duşun Kitlesel Yaşa Yazar: Kazim Balbal Yayınevi: Gece Kitaplığı İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051802435