"Okura soru sormuyorum, sorular hep kendime" diyen Şener Ozmen'in cok ilgi goren romanı Spinoza'nın Gunluğu'nden sonra Kifayetsiz HikÂyeler Musabakası da Turkcede.

Cok sıfatlı Sertac Karan'ın (Sertac değil) cok coğrafyalı ve parcalı evreni: Amed, Zerdav, Almanya, denize inen kıyılar, adı sanı soylenmeyen şehirler ve sokaklar, sokaklarında geri geri yuruyen insanların olduğu memleketler... Merasim'le Sertac'ın cekişmeleri aynı zamanda sanatın ve edebiyatın da binyıllık meselelerine mi değiyor? Değişen, donuşen dil olanakları bitmemiş dipnotlarla mı tamamlanıyor? Ozmen'in dediği gibi, kendine sorular soran, bundan bıkmayan bir anlatıcı silsilesinin romanı bu. Ve bu anlatıcı silsilesinin dili, hic de sakin değil. Ofkeli, sert, sorgulayıcı ve evet, epey de sarsıcı. Abdullah Kocal'ın Turkcesiyle yeni bir Şener Ozmen romanı.

Heyecanlıydı Sertac Karan yahut Topatmış Sertac. Deri kaplama siyah koltuğuna gecip seyrek gelen bir ilhamla kalemi eline alıp kÂğıdın ortasına bir tek kelime yazdıktan sonra anladı hikÂyeyi asla bitiremeyeceğini. Anlamıştı hayatının, pek de bir anlamı olmayan hayatının hic ama hic yaşamadığı kifayetsiz hikÂyelerden meydana geldiğini, kendisinin de o kifayetsiz hikÂyelerden biri olduğunu. Kendi kendine konuşuyordu: "Yok! Yok, sebeplerle uğraşmayacağım. Hayatımı mahveden şeylerle bunaltmayacağım kendimi. Kimseyi suclamayacağım da. Ezildiğim icin ya da şu an bana bunları soyleten musibetler yuzunden değil, yok, değil; insanlarla birlikte benden once var olan şartları da suclamayacağım. Benim gerceğim bu. Savaş ucaklarının gurultusu beynimi sulandırmış, cocukluk ve gencliğimden kalma bazı goruntuler parcalanmış zihnimi karıştırmış olmalı. Belki gercekten de delinin biriyimdir. (...) Ne olduğumu biliyor musun Merasim? Ben yarım kalmış bir neticeyim, sadece somurge laboratuvarlarında meydana getirilen bir sonuc…"
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 180

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Kifayetsiz Hikayeler Musabakası Yazar: Şener Ozmen Kapak: Beste Doğan Yayına Hazırlayan: Mehmet Said Aydın Cevirmen: Abdullah Kocal Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051419558