Hz. Peygamber ( S.A.V) Efendimiz "Cehennemin yolu, hoşa giden, cazip şeylerle; cennetin yolunu ise, hoşa gitmeyen goruntulerle maskelenmiştir" buyururlar.
İşte Hizmet yolu da cennet yolunun goruntuleri gibidir: hizmet cilelidir...Hizmet cefalıdır...hizmet kulfetlidir...Hizmet yorucudur!..
Acılarla dolu hizmet yıllarımın hepsini İzmir'de tamamladım. Doğu ve Guneydoğu Anadolu bolgelerinde gorev yapamamayı bir eksiklik olarak kabul ettim. İki kez tayinimi doğu bolgelerimize istediğim halde, hep bir aşılamayan engelle karşılaştım. O bolgelerde hizmet edememenin ezikliğini her an yaşadım. Bekli de bu engeller, yoğun ve cileli oğretmenlik hayatımdaki, kaderimin bana bu şekilde ki başka bir tecellisiydi.
Nicin meslek hayatında, hic idarî yoneticilik yapmadım diye sorulduğunda, şu cevabı vermişim: Gereğine ve onemine pek inanmadığım yonetmeliklerin takipcisi olacağıma, geleceğimizi emanet edeceğimiz genclerimizle ilgilenip hep zamanımı onlara ayırmayı yeğledim.
Sağlık nedenlerinden emekli olduğum halde, "Musluman emekli olmaz, olunceye kadar calışmalıdır" diyerek, branşım dan ihtiyac olan okullarda hÂlen hizmete devam etmekteyim.
"Ata kulturu" nun yuceliğini kabul eden bir kişi olarak, "Kokleri mÂzide olan Âtîyim" diye kendimi takdim ederim.
Ayrıca Turk Ocakları İzmir İli Şube Sekreterliği gorevini yurutmekten buyuk bir memnuniyet duyduğumu da ifade etmek isterim

Sayfa Sayısı: 282

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Bilgeoğuz Yayınları
Kitap Adı: Unutulmayan Anılar Yazar: Mehmet Yazıcı Yayınevi: Bilgeoğuz Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786054599394