Duvarlar inceldikce gercekleri gormek zorlaşır...
2015 Everest İlk Roman Odulu'nu kazanan Geceyi Atlatabilmek dikkat cekici anti-kahramanlarıyla bir sistem eleştirisi!

Peşindeki polislerden gizlenerek yaşayan, bulduğu yerde uyuyan, bulduğunu yiyen bir katil. Kafasına gore bir anda ortaya cıkıp bir anda kaybolan, saclarının ucu mavi bir kız, Okyanus. Sahip olduğu hatta olmadığı her şeyi paylaşan, bilinen tum ideolojilerin "-izm"leriyle konuşan bir adam, Ruttuk. Ve dunyanın en anlamlı bakışlarına sahip kor bir hanımefendi. Hepsinin yolları surekli kesişip ayrılmakta.

Bir anti-kahramanın tanıştığı en az kendisi kadar tuhaf karakterlerle ilerleyeni, satır aralarında cesur cıkışlar barındıran, ironik cozumlemelerle okura goz bir araya getirirken, ilgi cekici kurgusuyla one cıkıyor.

Kadın, ickisi gelince kadehi tek hamlede kafasına dikti ve gozlerime bakarak "Gidecek yerin var mı?" diye sordu.

İnsanın her daim gidecek bir yerleri vardır. Ama gittiği her yere ait hissedebilir mi? Asıl sorun buydu işte.

"Evet," dedim; biraz sonra tuvalete gidecektim. Ait olduğum yer, gideceğim yer bir barın tuvaletiydi. Mesanemin dolduğunu hissediyordum.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 105

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Geceyi Atlatabilmek Yazar: Bora Aşık Yayına Hazırlayan: Didem Unal Bicicioğlu Editor: Cemil Kavukcu Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051419381

[h=5]Oduller[/h] Everest Yayınları İlk Roman Odulu