Avrupa'nın en narin yazarlarından Stefan Zweig; gercek bir kultur insanı, humanist. Genelde sanat ozelde edebiyat olmazsa olmazları arasında. Hassas bir maneviyat, sevgiyle yuklu bir bakış, hakkaniyet gozeten bir akıl Zweig'ın varlığını tanımlayan unsurlar olarak değerlendirilebilir. Zweig acısından sanatcı uretmek, daha sıkı calışmak zorundadır. Zaman kısıtlıdır. Bir omre sığdırılabilir olanlarla sığdırılamayacak olanlar arasındaki gerilim Zweig'ı da etkisi altına almıştır. Ama Zweig şahsında zamanı kısıtlayan bir başka odak daha vardır: Donemin siyasal gelişmeleri. Nazilerin iktidara gelmesi Zweig'ı yerinden yurdundan eder, bir daha geri donmemek uzere ulkesini terk eder. Mektupları bu terk etme surecinin sancılarını ele verir, umudun parca parca azalmasını, kulture duyulan inancın iceriden ve dışarıdan yıkılmasını, bir yazarın koyulaşan hayal kırıklıklarını, sonu intihara uzanan bir hayatın dokumunu yansıtır. Eve donuş imkÂnsız hale gelince kıyıcı huzursuzluklar baş gosterir, "onurlu" olmak hic olmadığı kadar onem kazanır: Ancak şimdi icinde yaşadığımız huzursuz gunler daha surecek gibi. Ben de davranışlarımı değiştireceğim. Evimde arama yapıldığı icin o gunlerde Salzburg'u terk etmiştim, onurlu olduğum icin de oraya yine donmeyeceğim... Zweig'ın mektupları sanatcının hayatındaki sevinc parıltılarını olduğu kadar acılarını ve kırılma noktalarını da okurla buluşturan kuvvetli metinler.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 480

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları
Kitap Adı: Mektuplaşmalar 1912 - 1942 Yazar: Stefan Zweig , Frederike Zweig Cevirmen: Ahmed Arpad Yayınevi: Ayrıntı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786053140429